Enocultura

Verema 2025: la calma després de la sequera

Tanquem una bona verema en qualitat i quantitat.

1 de setembre 2025

Verema 2025: la calma després de la sequera

Tanquem una bona verema en qualitat i quantitat.
1 de setembre 2025

Amb la collita del sumoll ,que encara no te data ,acabarem la verema d'aquest 2025. Aquest any ens ha donat un respir pel que fa a la pluviometria i això s'ha notat en l'estat de salut dels ceps. Després de tres anys de sequera hem recuperat una certa normalitat pel que fa al vigor i productivitat de la vinya així com de la natura que ens envolta. Ha estat la tercera verema després de la recuperació de la  vinya del monestir de Sant Jeroni de la Murtra i el volum de la producció estarà al voltant del doble de la campanya passada. Enguany anirem cap els 4000 kg de collita suma de les diferents varietats que tenim a la finca. Una producció molt modesta si ho comparem amb cellers que gestionen un nombre més alt d'hectàrees de vinya però que comença a ser considerable per les limitacions del projecte de la vall de Betlem: poca terra cultivable a l'entorn, cultiu en costers i feixes esgraonades i plantació nova. Ha estat una campanya en la que, sobretot, hem continuat aprenent pel que fa al maneig de la vinya en general i també en aquells aspectes particulars de la nostra parcel·la: aspectes com les condicions d'humitat, ventilació, sòls, insolació i fauna. Pel que fa a aquests factors cada curs cal actualitzar les estratègies per a adaptar-nos i millorar les condicions de sanitat i producció dels ceps. Després de la feina de celler esperem poder oferir-vos tots els vins que ja vam embotellar l'anyada anterior: la Murtra (Malvasia), les Maleses (garnatxa blanca) i la Miranda (sumoll i macabeu) i, si tot va bé, un nou vi fet amb moscatell de gra petit. Podeu comprar els vins del 2024 a la botiga de la pàgina web.

ADALT