Àmbits d'activitat

La Vall de Betlem

A banda de les activitats pròpies del conreu de la vinya, estem definint els serveis que es poden oferir a la mateixa finca. La situació d’aquesta dins el conjunt natural i patrimonial del monestir de Sant Jeroni de la Murtra, l’alta freqüentació pública d’aquests espais i la funció de nexe cívic que representa aquest entorn entre les ciutats de Santa Coloma de Gramenet i Badalona, fan que el valor de la parcel·la prengui relleu com a lloc de convivència, lleure i coneixement. A partir d’aquests eixos d’ús de la finca treballem per articular una oferta de serveis que ampliï impacte social del projecte. Us els presentem i us n’anirem informant a mida que es posin en marxa.

Aula
Aula imagotip

Adaptem els espais de la vinya perque esdevinguin un entorn d’aprenentatge i coneixement a través de la interpretació de les pràctiques de la viticultura i l’entorn patrimonial i natural. Les propostes de formació seran dirigides tant a alumnes de primaria, secundària i cicles formatius com també a la realització de tallers específics dirigits a persones de totes les edats.

Enocultura
Imagotip enocultura negatiu

L’aproximació al mon del vi des d’una perspectiva integral que sumi tant l’anàlisi dels valors culturals i històrics d’aquest conreu, la seva rellevància en el nostre territori i l’aproximació multisensorial al vi mitjançant experiències que el tinguin com a protagonista. Tallers, tastos, jornades i accions de tota mena s’aniran programant al llarg de tot l’any per tal d’apropar-nos al cicle de la vinya i a les feines agrícoles que s’hi realitzen i al tast final del producte des d’una prespectiva oberta i innovadora.

Territori
territori imagotip negatiu

Som una iniciativa de viticultura urbana que te la voluntat de participar i incidir en la vida de les nostres ciutats i proposar accions de millora per als seus habitants. Estem compromesos en la defensa dels espais naturals periurbans i en la recuperació de les activitats agrícoles que de forma sostenible ajudin a fer-los conèixer i defensar-los de l’especulació urbanística i de la degradació que han estat patint els darrers anys. La vinya s’instal·la en un valuós nexe de convivència civica entre les ciutats de Badalona i Santa Coloma de Gramenet que hem de saber valorar i promoure. Així, doncs, ens trobareu enxarxats per tal de realitzar accions que ajudin a assolir aquests objectius i en proposarem de pròpies periòdicament.

Experiències
imagotip experiències negatiu

Periòdicament, volem oferir rutes de descoberta de l’entorn de contingut específic que incideixin en el coneixement de la biodiversitat, el patrimoni històric i arquitectònic i sobre cultura vitivinícola. Pel que fa a l’activitat cultural preveiem condicionar un espai per a fer-hi jornades de tot caire: literatura, pensament, música i arts escèniques.També obrirem l’espai a relització d’activitats o tallers de cura personal i activitat física. Es preveu, també, programar dos cicles d’activitats anuals que ens permetin donar a conèixer el projecte amb més intensitat i mitjans: el Vitis Efimera a finals de primavera i el Vinalia a principis de tardor.

ADALT